Hva er Cardano (ADA) – Oppdatert Juni 2022

Cardano blir sett på som en utfordrer til Ethereum som har som mål å ta en mer akademisk fremgangsmåte for utvikling av kryptovalutaen. Les videre for å lære mer om hva Cardano er og hvordan du kan kjøpe ADA.

Cardano (ADA) er verdens åttende største kryptovaluta målt i markedsverdi (Juni 2022), stiftet av Charles Hoskin, en av grunnleggerne av Ethereum.

Leter du etter en desentralisert applikasjonsplattform (dapp) som tar en mer akademisk tilnærming til utviklingen? I så fall kan Cardanos kryptovaluta ADA være riktig for porteføljen din.

I motsetning til andre plattformer for dapps, prioriterer Cardano tette partnerskap med akademikere og universiteter, og holder sine kodeoppgraderinger til visse matematiske standarder og gjennomganger.

Det er mye mer å lære om Cardano, les videre for å lære mer om plattformens teknologi og teamet bak.

Vi vil også gå gjennom anbefalte plattformer hvor du kan kjøpe Cardano i Norge (MiraiEx) og globalt (Binance).


Klar til å komme i gang?

Hvis du bare vil begynne å handle og investere i ADA med en gang, klikker du på knappen nedenfor for å begynne.

Kjøp Cardano på MiraiEx


Hva er Cardano?

Cardano er en offentlig blokkjede for avregning av betalinger som snart vil støtte et bredt spekter av smartkontrakter. Cardanos blokkjede bruker POS (Proof of Stake) for å verifisere transaksjoner. De som holder ADA kan kan stake kryptovalutaen for å verifisere transaksjoner og tjene transaksjonsbelønninger. Cardano bruker en liten del av energien som Bitcoin krever på bekostning av et litt lavere nivå av sikkerhet og desentralisering.

Cardano planlegger å legge til støtte for smartkontrakter i tredje trinn av utviklingsplanen, kjent som Goguen. Det er vanskelig å forestille seg at et DeFi-økosystem som ligner på Ethereum ikke vil dukke opp på Cardano i løpet av kort tid. ADA-holdere har absolutt mye å se frem til i andre halvdel av 2021.

Kort historie om Cardano

Charles Hoskinson var 1 av 8 medstiftere av Ethereum, men forlot prosjektet i 2014 da Vitalik Buterin valgte å gjøre Ethereum til en ideell organisasjon. Denne uenigheten førte til at Hoskinson startet sin egen konkurrent for blokkjedebaserte smartkontrakter, kjent som Cardano. Cardano startet utviklingen i 2015 og ble lansert i 2017, selv om smartkontrakter fremdeles ikke støttes av kjeden.

Cardano valgte å starte nettverket med flere lag. Foreløpig håndterer Cardano Settlement Layer ADA-transaksjoner, og til slutt vil Cardano Computation Layer håndtere smartkontrakter. Cardano Settlement Layer ble lansert i 2017 sammen med ICO for kryptovalutaen ADA som brukes på nettverket, som kunne kjøpes for $ 0,02. Siden da har ADA sin verdi økt over 50X, noe som gjør den til den 5. største kryptovaluten etter markedsverdi.


Hvorfor kjøpe ADA?

Investorer av ADA tiltrekkes av dets vitenskapelige grunnlag og tror på bredere adopsjon av teknologien. Å kjøpe ADA lar deg også hjelpe til med å sikre nettverket gjennom staking (ca. 7% årlig APR) og stemme på programvareendringer.

Men det er andre grunner til å vurdere å kjøpe ADA også.

Det kan for eksempel være lurt å kjøpe ADA hvis du ønsker å:

  • Diversifisere din langsiktige investeringsstrategi
  • Daytrading eller investering for kortsiktig fortjeneste
  • Bruke økosystemet med desentraliserte applikasjoner

Hvor kan jeg kjøpe ADA?

Det er en rekke forskjellige steder hvor du kan kjøpe ADA. Du kan imidlertid oppdage at det er enklest å kjøpe denne kryptovalutaen gjennom en pålitelig norsk børs som MiraiEx.

MiraiEx tilbyr kun 5 forskjellige kryptovalutaer (BTC, ETH, LTC, XRP og ADA) Dersom du ønsker å bruke en børs med et brede investeringsutvalg kan du sjekke ut Binance, med over 500 handelspar.


Hvordan kjøpe ADA på MiraiEx (enkleste alternativ)

1. Registrer deg for en MiraiEx-konto

Først skriver du inn en gyldig e-postadresse og angir et sterkt, sikkert passord for å beskytte kontoen din. Du kan også registrere deg gjennom Vipps på siden.

Klikk her for å registrere deg på MiraiEx

2. Sett inn NOK

Du kan sette inn penger med bankoverføring, MiraiEx tilbyr vanlig bankoverføring eller bankoverføring med Neonomics, hvor innskuddet blir kreditert umiddelbart.

Kjøp ADA!

Når kontoen din er finansiert, er du klar til å kjøpe ADA. Du kan kjøpe med ett klikk ved å trykke på «Kjøp og Selg» til venstre, eller legge inn spesifikke kjøp- og salgsordrer gjennom «Avansert Handel».


Hvor burde du oppbevare ADA trygt (wallet)

Når du har kjøpt ADA, trenger du et sted for å lagre kryptovalutaen din trygt.

MiraiEx har gode sikkerhetsrutiner for krypto, men det er alltid tryggest å lagre ADA i en personlig software lommebok eller hardware wallet som lagrer de offentlige og private nøklene som kreves for å foreta kryptotransaksjoner. Du er da den eneste som har kontroll over midlene.

Det er mange typer lommebøker for ADA. Mobil- og nettlommebøker kan gjøre transaksjoner enkle, mens hardware-wallets kanskje er best egnet for trygg, langvarig lagring.

Når du velger en krypteringslommebok for ADA, må du først bruke litt tid på å tenke på hva du planlegger å gjøre med tokens for å finne en lommebok som passer dine behov.

Anbefalte wallets for Cardano (ADA):

Software wallet (wallet på PC-en din): DAEDALUS

Hardware wallet: Ledger Nano X


Begynn å kjøpe ADA

Hvis du er klar til å begynne, klikk på knappen nedenfor for å kjøpe ADA på MiraiEx i dag!

Kjøp Cardano på MiraiEx

Endre Kristiansen

Legg igjen en kommentar