Kryptovaluta: VeChain – Hva er VeChain (VET)?

VeChain er en blokkjedebasert plattform (og kryptovaluta) som registrerer historien om hva som skjer gjennom alle ledd i forsyningskjeden.

Den kombinerer fysisk sporing med en blokkjede-database for å holde oversikt over produkter fra fra produksjon til levering, noe som bidrar til å forhindre svindel og øke åpenhet.

Hva er VeChain?

Beginner's Guide: What is VeChain (VEN)? The Business Thor

VeChain er en blokkjede bygget for å gjøre administrasjonen av forsyningskjeden enklere. Den ble opprinnelig laget for å kunne finne ut om et produkt er falsk eller ekte – for å forhindre svindel og forfalskninger. Siden den gang har det blitt brukt av store selskaper for å spore alt fra vinproduksjon til bilproduksjon.

Måten den gjør det på er enkel: gi hvert produkt en unik identitet, og bruk deretter sensorer for å spore hva som skjer i hvert trinn gjennom forsyningskjeden. På den måten kan selskaper være sikre på at produkter blir håndtert riktig, og forbrukere kan bekrefte at produktene de kjøper er legitime.

VeChain publiserer regelmessige økonomiske rapporter for å fremme åpenhet.

Hvem grunnla VeChain?

The Blockchain Paradigm Shift | Vechain Co-Founder & CEO, Sunny Lu ...

VeChain ble grunnlagt i 2015 av Sunny Lu, tidligere CIO for Louis Vuitton Kina.

Han kombinerte sin ekspertise innen luksusvarer med blokkjedeteknologi for å lage en IoT-applikasjon (Internet of Things) for kontroll av forsyningskjeder. Han er administrerende direktør i VeChain gjennom et non-profitt selskap som heter VeChain Foundation.

Hva er unikt med denne teknologien?

I stedet for å være en allmenn blokkjede for alt, tok VeChain en veldig spesialisert tilnærming i henhold til utviklingen. Strukturen (mer om det nedenfor) er designet for sporing av varer og tjenester over hele forsyningskjeden, noe som gjør det kryptovalutaen VET til en såkalt «utility token».

Ikke bare det, teknologien bruker to forskjellige kryptovaluta-mynter, en krypto finansierer prosjektene og den andre driver blokkjeden.

VeChain har også vært veldig strategisk når det gjelder partnerskap, og har sikret seg et nasjonalt partnerskap med Kina for utvikling av smartbyer.

I tillegg har de inngått et tett samarbeid med PwC, et enormt firma verdt over 400 milliarder dollar som tilbyr tjenester til 85% av Global Fortune 500 Firmaene. Dette som har bidratt til effektiv markedsføring av VeChains blokkjede til utallige bedrifter. Faktisk arbeider en tidligere Chief Operations Officer for PwC for VeChain Foundation, og en nåværende PwC-direktør sitter i styringsgruppen.

Hva kan en gjøre med VeChain?

VeChain har utviklet sensorbrikker for fysiske produkter som er unikt knyttet til blokkjedeplattformen. Systemet er utelukkende rettet for adopsjon av massive foretak. Teknologien har vært i bruk siden 2015, da de utviklet NFC-sporingsbrikker som ble plassert i håndvesker for et fransk luksusmerke.

I 2016 brukte VeChain denne teknologien til bilfirmaet Renault for å spore kjøretøyenes historie. Den holder rede på tidligere vedlikehold, kjørelengde og alt annet som har skjedd med bilen fra første dag den kjører på veien. Denne uforanderlige loggboken kan du få tilgang til av brukte bilkjøpere for å gi dem en fullstendig oversikt over kjøretøyets historie – et stort løft for å takle problemer som manipulering av kilometertelleren. VeChain har også kunngjort et partnerskap med BMW og andre bilfirmaer i Europa og Asia. Denne teknologien har anvendbarhet i flere andre bransjer, og VeChain har antydet at flere betydelige selskaper planlegger å benytte seg av deres teknologi.

Hvor Kan Du Kjøpe Vechain (VET)

Ettersom VeChain (VET) er en av verdens mest populære kryptovalutaer kan den kjøpes gjennom en rekke internasjonale kryptovaluta exchanges.

Den mest populære exchangen for kjøp og salg av VeChain er Binance.

Klikk her for å Kjøpe VeChain på Binance