Bitcoin Kryptovaluta

Hva er Bitcoin?

Bitcoin er en digital valuta. Men i motsetning til fiat-valutaene du er vant til, er det ingen sentralbank som kontrollerer det. I stedet drives det økonomiske systemet i Bitcoin av tusenvis av datamaskiner distribuert over hele verden. Alle kan delta i økosystemet ved å laste ned åpen kildekode-programvare.

Bitcoin var den første kryptovalutaen, kunngjort i 2008 (og ble lansert i 2009). Det gir brukerne muligheten til å sende og motta digitale penger. Det som gjorde valutaen revolusjonerende var det faktum den ikke kan sperres, midler kan ikke brukes mer enn en gang, og transaksjoner kan gjøres når som helst, hvor som helst.

Hva gjør Bitcoin så verdifull?

Bitcoin er desentralisert, sensurbestandig, sikker og grenseløs.

Denne kvaliteten har gjort valutaen tiltalende for bruksområder som internasjonal overføring og betaling der enkeltpersoner ikke ønsker å avsløre identiteten sin (som ved kjøp gjennom et debet- eller kredittkort).

Mange bruker ikke bitcoins, i stedet velger å holde dem på lang sikt (også kjent som hodling). Bitcoin har fått kallenavnet digitalt gull, på grunn av en begrenset tilgang på mynter tilgjengelig. Noen investorer ser på Bitcoin som en form for digitalt gull. Fordi den er knapp og vanskelig å produsere, har den blitt sammenlignet med edle metaller som gull eller sølv.

Mange Bitcoin-investorer mener at disse egenskapene – kombinert med global tilgjengelighet og høy likviditet – gjør det til et ideelt medium for verdilagring i lengre perioder. De tror at verdien av Bitcoin vil fortsette å øke i verdi over tid.